Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Kerkdienst online streamen: zo werkt het

Voor online vieringen maken veel gemeenten gebruik van kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl. Maar in deze tijd zijn een paar extra tips over hoe je een kerkdienst het beste kunt streamen van groot belang.

Licenties

Een veelgestelde vraag is: Hoe moeten we omgaan met licenties en auteursrechten in de online kerkdiensten in de corona-tijd? Lees hier het antwoord.

Praktische tips

Voor praktische tips, sie deze handige blogs van ISI media:

Eric van de Berg, de man achter ISI media heeft zelfs snel een e-book geschreven waarin alle ins- en outs om een online kerkdienst te organiseren via video en podcasts staan: hoe u kunt streamen, de apparatuur, de software, de (gratis) platformen, de rechten en de privacy.

Kerkomroep.nl

sIKN is verantwoordlijk voor Kerkomroep.nl. Zij verzorgen kerktelefoon, kerkradio, kerkTV, kerktelevisie en kerkomroep. Voor meer informatie zie http://www.sikn.nl/.

Kerkdienstgemist.nl

Kerkdienstgemist.nl is een audio- en video-streamingplatform voor kerken. De samenkomsten zijn overal te volgen via website, tablet, smartphone, radio of TV. Voor meer informatie zie www.kerkdienstgemist.nl

Hulp en apparatuur inhuren

Het bedrijf swype biedt een oplossing voor gemeenten die nog geen faciliteiten hebben. Zij bieden het volgende aan:

  • Een tijdelijk te huren set, van A tot Z geregeld (makkelijk in gebruik)
  • Beeld en geluid dat aan te sluiten is op het huidige geluidssysteem van de locatie

Preken voor selfies

En liever niet preken voor een lege kerk? Neem dan een voorbeeld aan parochiepriester Don Giuseppe Corbari uit het Italiaanse stadje Brianza. Hij vroeg aan zijn parochianen om een selfie naar hem op te sturen, zodat hij portretten op de kerkbanken kon plaatsen. Tientallen gelovigen gaven gehoor aan zijn oproep, waardoor de priester in verbondenheid met zijn parochianen de eucharistie kon vieren. De portretten van de kinderen kregen van hem een plekje op de voorste banken. Samen in Christus verbonden.
Inmiddels zijn er diverse predikanten die dit idee hebben overgenomen.

Afbeelding bovenaan bericht: foto van coronaviering door ds. Otto Grevink (Opstandingskerk Tilburg)

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)