Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie

Stuur een paasgroet naar gedetineerden in Nederland en in het buitenland

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen.

Informatie over de paasgroetenactie

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk, KokBoekencentrum, stichting Epafras en het protestants justitiepastoraat. Vanaf januari 2023 zijn via deze pagina de nieuwe kaarten te bestellen. De geschreven kaarten kunnen ingezonden worden tot en met 5 maart 2023.

Waarom een kaart met Pasen?

Een paasgroet doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven.

De afbeelding op de paaskaarten van 2023 is onder leiding van justitiepredikant Harma Zuidersma ontworpen door gedetineerden in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. 


In dit filmpje een korte uitleg over de Paasgroetenactie:

 

Kaarten bestellen

Diakenen en ZWO-commissies maken deze actie mogelijk. Zij organiseren deze actie voor hun eigen gemeenten: ze bestellen de kaarten, maken ze gereed en verzorgen de plaatselijke publiciteit. 

Kaarten voor elke groep

Er zijn twee soorten kaarten:

  1. Dubbele Nederlandse kaarten voor gedetineerden in Nederland en Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. De aangehechte kaart kan de gedetineerde zelf aan iemand sturen.
  2. Engelse kaarten voor Engelstalige gedetineerden in Nederlandse gevangenissen

Prijzen van de kaarten in 2023

De kaarten worden alleen in sets van 10 stuks geleverd. Bij alle bestellingen wordt een bedrag van € 1,99 aan verzendkosten berekend. Bij bestellingen van € 17,50 of meer ontvang je gratis de poster van de Paasgroetenactie 2023.

Dubbele Nederlandse kaarten:

  • 1-3 sets, prijs per set: € 7,70
  • tot 4-10 sets, prijs per set: € 7,20
  • meer dan 10 sets, prijs per set: € 6,00

Engelse kaarten:

  • 1-3 sets, prijs per set: € 4,90
  • tot 4-10 sets, prijs per set: € 4,55
  • meer dan 10 sets, prijs per set: € 3,70

Gemeente betrekken

Je kunt je gemeenteleden informeren over de paasgroetenactie door een kerkbladbericht of door een poster in je kerk op te hangen. De poster komt ook begin januari 2023 beschikbaar. 

Vragen

Heb je vragen over de Paasgroetenactie? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk