Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie

Stuur een paasgroet naar gedetineerden in Nederland en in het buitenland

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen.

Informatie over de paasgroetenactie

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk, KokBoekencentrum, stichting Epafras en het protestants justitiepastoraat. De actie voor 2022 is inmiddels geweest. Vanaf januari 2023 zijn via deze pagina de nieuwe kaarten te bestellen. De geschreven kaarten kunnen ingezonden worden tot en met 5 maart 2023.

Waarom een kaart met Pasen?

Een paasgroet doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven.

De afbeelding op de paaskaarten van 2022 is onder leiding van justitiepredikant Harma Zuidersma ontworpen door gedetineerden in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. 


In dit filmpje een korte uitleg over de Paasgroetenactie:

 

Kaarten bestellen

Diakenen en ZWO-commissies maken deze actie mogelijk. Zij organiseren deze actie voor hun eigen gemeenten: ze bestellen de kaarten, maken ze gereed en verzorgen de plaatselijke publiciteit. 

Kaarten voor elke groep

Er zijn drie soorten kaarten:

  1. Dubbele Nederlandse kaarten voor gedetineerden in Nederland (download voorbeeld). De aangehechte kaart kan de gedetineerde zelf aan iemand sturen.
  2. Engelse kaarten voor Engelstalige gedetineerden in Nederlandse gevangenissen
  3. Enkele Nederlandse kaarten, voor Nederlandse gedetineerden in buitenlandse gevangenissen. Bij elke bestelling ontvangt u 10 van deze kaarten gratis. 

Gemeente betrekken

Je kunt je gemeenteleden informeren over de paasgroetenactie door een kerkbladbericht of door een poster in je kerk op te hangen.  

Vragen

Heb je vragen over de Paasgroetenactie? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk