Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie

Stuur een paasgroet naar gedetineerden in Nederland en in het buitenland

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen. Het thema van de paaskaart in 2022 is 'Opstanding: Uw licht heelt wat gebroken is'.

Informatie over de paasgroetenactie

Een paasgroet doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven.

Bestel paasgroetenkaarten 2022

De afbeelding op de paaskaarten is onder leiding van justitiepredikant Harma Zuidersma ontworpen door gedetineerden in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. 


In dit filmpje een korte uitleg over de Paasgroetenactie:

 

Kaarten bestellen

Diakenen en ZWO-commissies maken deze actie mogelijk. Zij organiseren deze actie voor hun eigen gemeenten: ze bestellen de kaarten, maken ze gereed en verzorgen de plaatselijke publiciteit. 

Prijzen van de kaarten

De prijzen van de Nederlandse dubbele kaarten zijn als volgt:

  • 1-3 sets: € 7,50 per set
  • 4-10 sets € 7,00 per set
  • meer dan 10 sets: € 5,80 per set

De prijzen van de Engelse kaarten (enkel) zijn als volgt:

  • 1-3 sets: € 4,70 per set
  • 4-10 sets: € 4,35 per set
  • meer dan 10 sets: € 3,50 per set

De paasgroetenkaarten kunnen worden besteld worden via de webshop van KokBoekencentrum, uitsluitend in sets van 10 stuks. Bij alle bestellingen wordt een bedrag van € 1,99 aan verzendkosten berekend. Verder ontvangt u bij elke bestelling 10 enkele kaarten voor Nederlanders in buitenlandse gevangenissen, en bij bestellingen van € 17,50 of meer ontvangt u gratis de poster van de Paasgroetenactie 2022.

Bestel paasgroetenkaarten 2022

Kaarten opsturen

Paasgroetenkaarten van gemeenten kunnen (liefst in een verzamelenvelop) tot en met 12 maart 2022 worden opgestuurd naar:

Protestantse Kerk in Nederland
T.a.v. Paasgroetenactie
Postbus 8504
3503 RM  Utrecht

De kaarten worden hier gesorteerd en verdeeld over alle penitentiaire inrichtingen in Nederland als het buitenland.

Waar plakt u een postzegel op?
1. Op de verzamelenvelop met kaarten die u naar het centrale adres stuurt.
2. Op de dubbele Nederlandse kaart die de gedetineerde zelf aan iemand kan sturen.

 

Paasgroetenactie coronaproof organiseren

Ook in 2022 is het goed de hoopvolle boodschap van Pasen door te geven. Via deze link leest u tips hoe u de Paasgroetenactie coronaproof kunt organiseren in uw gemeente.

Kaarten voor elke groep

Er zijn drie soorten kaarten:

  1. Dubbele Nederlandse kaarten voor gedetineerden in Nederland (download voorbeeld). De aangehechte kaart kan de gedetineerde zelf aan iemand sturen.
  2. Engelse kaarten voor Engelstalige gedetineerden in Nederlandse gevangenissen
  3. Enkele Nederlandse kaarten, voor Nederlandse gedetineerden in buitenlandse gevangenissen. Bij elke bestelling ontvangt u 10 van deze kaarten gratis. 

Uw gemeente betrekken

Uw kunt uw gemeenteleden informeren over de paasgroetenactie door middel van een kerkbladbericht of door een poster in uw kerk op te hangen.  

Vragen

Heeft u vragen over de Paasgroetenactie? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bestel paasgroetenkaarten 2022

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk