Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie 2022: stuur gedetineerden een bemoedigende groet met Pasen! 

Ook in de Veertigdagentijd 2022 kun je met je gemeente meedoen met de Paasgroetenactie. Schrijf een bemoedigende groet voor gevangenen in Nederland en Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Juist in deze tijd kunnen zij een hart onder de riem goed gebruiken. De paasgroetenkaarten kunnen vanaf nu besteld worden.

Een kaartje met Pasen

Ieder jaar worden via de Paasgroetenactie vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Ook in de Veertigdagentijd 2022 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie deze actie om gedetineerden een kaartje te sturen met Pasen. Het thema van dit jaar is 'Uw licht heelt wat gebroken is'. 

Het ontvangen van een paasgroet doet goed. Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. “De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,” was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving. 

Kunstwerk op de cover van de paasgroetenkaart 2022

Een handvol liefde

Gerry van Wijngaarden, samen met Jeannette de Groot coördinator van de actie, weet hoe belangrijk het ontvangen van post is voor gevangenen. “Een gedetineerde zei eens: ‘Geef me het gevoel dat ik er mag zijn. Een beetje mededogen, een handvol liefde, meer niet.’ Post ontvangen is voor gevangenen een van de weinige verbindingen met ‘buiten’. Jezus zelf gaf ons de opdracht om te zien naar gevangenen.”  

Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. "Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring". In dit korte filmpje wordt uitgelegd waar je de groet schrijft en de postzegel plakt. 

Coronaproof organiseren

De paasgroetenkaarten kunnen in sets van 10 stuks besteld worden. Bij elke bestelling ontvangt u gratis 10 Nederlandse enkele kaarten voor Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Kaarten bestellen kan via de link op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie

In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen de kaarten niet of nauwelijks worden uitgedeeld in kerkdiensten. Via deze link vind je tips om de Paasgroetenactie coronaproof te organiseren.

Centrale verzending

Nadat gemeenteleden de groeten op de kaarten hebben geschreven, zamel je ze weer in en stuur je ze in een verzamelenvelop naar het dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. De kaarten worden daar gesorteerd, verdeeld en verzonden naar gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en in het buitenland. De verzending naar de penitentiaire inrichtingen komt voor rekening van de Protestantse Kerk. De paasgroetenkaarten kunnen tot uiterlijk 12 maart 2022 naar dit adres worden ingezonden.  

Vragen

Alle informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@protestantsekerk.nl of bel 030 - 880 1880. 

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)