Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Protestantse Lezing

Jaarlijks op Hervormingsdag

De protestantse lezing is een maatschappelijk actueel statement vanuit de protestantse traditie. De lezing wordt jaarlijks gehouden rond 31 oktober (Hervormingsdag).

Lees hier de Protestantse Lezing 2022 van ds. René de Reuver:

Protestantse Lezing 2022 - Zinnig zoeken

Op maandag 31 oktober 2022 vond de jaarlijkse Protestantse Lezing plaats. Deze keer wat de lezing een speciale editie van het succesvolle Jacobidebat, een initiatief van de Utrechtse community ViaJacobi. Het debat ging over secularisatie, sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en welke rol het christendom daarin speelt. 

Sprekers waren ds. René de Reuver, scriba generale synode & Annemiek Schrijver, o.a. presentator van het tv-programma De Verwondering en hoofdredacteur van het gelijknamige tijdschrift. De avond werd gepresenteerd door Elbert Smelt, o.a. leadzanger van de populaire christelijke band Trinity, presentator van kinderprogramma's en de podcast Kerk&Ik. 

's Middags vond er een proeverij van nieuwe vormen van christendom plaats. Deze werd georganiseerd door Pauline Weseman (journalist voor o.a. Trouw en Volzin) en Johan Roeland (VU). 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)