Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Met Graceland Festival bereikt kerk gelovige en twijfelende zinzoekers

“Steeds meer jongeren lijken op zoek te zijn naar nieuwe vormen om uiting te geven aan hun geloof.” Dat is de reactie van scriba René de Reuver op de enorme groei van het Graceland Festival. De organisatie liet weten dat er nu al bijna 50 procent meer kaarten verkocht zijn voor het evenement dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Reuver vindt het belangrijk dat de kerk midden in de samenleving staat: “Het is onze roeping als kerk om daar te zijn waar de Geest ons leidt en Jezus zich laat vinden. In onze complexe samenleving is dat op heel verschillende plekken buiten en binnen de kerkelijke kaders.” 

Meebewegen als kerk

De Reuver stelt verder dat we elkaar nodig hebben: “Geloven doe je samen. We werken naar nieuwe vormen van kerk-zijn die passen bij onze cultuur. Voor bepaalde gelovigen kunnen festivals daarbij helpen. Iedere gelovige heeft een gemeenschap nodig en Graceland blijkt voor een groeiende groep daarvoor van toegevoegde waarde te zijn. Onze plurale cultuur van nu vraagt diverse vormen, daarin moet je meebewegen als kerk.”  

Diversiteit aan vormen van kerk-zijn

Op het Graceland Festival viert de Protestantse Kerk in Nederland de diversiteit aan nieuwe vormen van kerk-zijn. Van een wandelkerk tot klooster en van een groene dorpskerk tot een dominee met een eigen koffiebar. In Nederland poppen honderden nieuwe initiatieven op. De Protestantse Kerk ondersteunt deze initiatieven graag door middel van netwerken, training en begeleiding. Op het Graceland Festival komen deze initiatieven samen en zijn we al pionierend een vindplaats van geloof, hoop en liefde. 

Het Graceland Festival is een kleinschalig en intiem festival voor gelovige en twijfelende zinzoekers. Dit jaar vindt het evenement voor de tiende keer plaats van donderdag 15 augustus t/m zondag 18 augustus in Zeewolde. 

https://gracelandfestival.nl/

Speciaal programma voor pioniers

'Alle Pioniers Verzamelen’ is een speciaal programma op het Graceland Festival voor vernieuwers in en rondom de kerk. Het festivalthema ‘Heel de tijd’ nodigt uit om te zoeken naar vormen voor de kerk van de toekomst. Pioniers kunnen deze keer daarom voor een gereduceerd tarief naar het festival komen. Meer informatie daarover is hier te vinden.  

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)