Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
Onderwerp

Over ons

De Protestantse Kerk in Nederland - Vindplaats van geloof, hoop en liefde

De Protestantse Kerk in Nederland
is deel van de wereldwijde gemeenschap
waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen.
Een vindplaats van geloof, hoop en liefde.

In de Protestantse Kerk komen mensen samen rond het evangelie van Jezus Christus. Samenleven in geloof, hoop en liefde vertaalt zich ook in maatschappelijke betrokkenheid, zoals armoedebestrijding en opvang van vluchtelingen. In de Protestantse Kerk worden beproefde vormen van kerk-zijn vanuit een toekomstgerichte visie aangevuld met experimentele vormen van kerk-zijn.

Visie 'Van U is de toekomst'

De visienota 'Van U is de toekomst' verwoordt waar de Protestantse Kerk zich in deze tijd en situatie toe geroepen weet. Ze maakt inzichtelijk in welke richting de Protestantse Kerk zich in de komende jaren wil ontwikkelen.

Visienota van de Protestantse Kerk

 

Standpunten & dossier

In de dossiers is de visie en zijn de acties van de Protestantse Kerk rond een aantal thema's te vinden. Zoals de thema's Antisemitisme, Armoede, Duurzaamheid, Euthanasie,  Homohuwelijk, Islam, Migrantenkerken, Racisme & Slavernij, Vluchtelingen etc. 

Bekijk de verschillende dossiers

 

Werken voor de kerk

Bij de dienstenorganisatie zetten 200 mensen met zich met hart en ziel in voor de Protestantse Kerk en iedereen die er werkt. Van financieel specialisten tot communicatie-experts, van relatiemanagers tot beleidsadviseurs.

Je komt als geroepen

Ontstaan

De Protestantse Kerk in Nederland is nog betrekkelijk jong: op 1 mei 2004 verenigden de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk zich officieel tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Geschiedenis Protestantse Kerk

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)