Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
Training

Voortrekkerstraining Kliederkerk

Pijl naar links Alle trainingen

Inhoud en opzet

In deze training leg je als twee voortrekkers van één kliederkerk de basis voor een stevige start van jouw kliederkerk. Je leert de missie en kernwaarden van kliederkerk in je eigen context toe te passen. En je ontdekt hoe je samen vorm kunt geven aan organisatie en inhoud van deze missionaire vorm van kerk-zijn.
Is dit jouw eerste kennismaking met kliederkerk en ben je benieuwd wat het concept inhoudt? Volg dan eerst de online proeverij voor de basiskennis

De training bestaat uit twee interactieve online trainingen onder leiding van een ervaren trainer. 

  • De eerste avond staat de organisatie van jouw kliederkerk centraal: je leert oa. hoe je een kernteam samenstelt en hoe je kliederkerk een goede plek geeft in samenwerking met de kerkenraad/kerkenraden van je kerkelijke gemeente(n) en/of pioniersplek. 
  • Tijdens de tweede avond zoom je in op een kliederkerkbijeenkomst zelf. Je leert hoe je zelf een creatief en gastvrij programma kunt samenstellen om samen met mensen van alle leeftijden te ontdekken, vieren en eten. Je krijgt zowel inhoudelijke handvatten als praktische tools om de wereld van de Bijbel te verbinden met de wereld van de deelnemers van jouw kliederkerk. 

Je volgt deze training als voortrekkersduo uit één kliederkerk: 

  • iemand met theologische kennis en ervaring - denk aan een kerkelijk (jeugd)werker of predikant.
  • iemand met competentie en capaciteit om de organisatie van een kliederkerk neer te zetten - denk aan iemand uit het onderwijs of met een leidinggevende functie in een pedagogische omgeving. 

Duo’s die zich aanmelden voor deze training, melden meteen hun kliederkerk aan (tenzij deze al eerder aangemeld is). Aan het eind van de training ben je klaar om je eerste kliederkerkbijeenkomst te organiseren. 

Docenten

Iris Goudkamp, startbegeleider kliederkerk Iris Goudkamp, startbegeleider kliederkerk
Nelleke Plomp, specialist vieren met kinderen en jongeren Nelleke Plomp, specialist vieren met kinderen en jongeren

De online training kan vanuit iedere plaats worden gevolgd, alleen een computer, laptop of smartphone met webcam en microfoon is nodig.
Deelnemers ontvangen na aanmelding een link om mee te kunnen doen.

Voortrekkerstraining Kliederkerk
Trainer: Iris Goudkamp
15 mei 2024
29 mei 2024
Inschrijven is niet meer mogelijk

Voortrekkerstraining Kliederkerk
Trainer: Iris Goudkamp
  2 oktober 2024
16 oktober 2024
Inschrijven kan tot 18 september 2024
Aanmelden oktober 2024

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen