Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Wat is het Wereldverbeteraarsdiner?

Wat kun je verwachten van het Wereldverbeteraarsdiner?

 

Iedereen die deelneemt aan de Jongerenprijs door een deelnemersplan in te vullen en op te sturen, ontvangt een uitnodiging voor het wereldverbeteraarsdiner. Hier mag je dus gratis bij aanwezig zijn als je meedoet met de Jongerenprijs!

          
19 april 2023 is het Wereldverbeteraarsdiner met:

  • Een verrukkelijk diner op mooie locatie
  • Er zijn motiverende TED-talks
  • Er zijn inspirerende performances
  • Er is gelegenheid om andere wereldverbeteraars te ontmoeten
  • Ieder project ontvangt feedback
  • Voor ieder project is er een goodiebag
  • Er zijn 10 prijzen van á € 1.000,- voor de projecten met de meeste stemmen
  • De jonge jury zal bepalen wie de hoofdprijs ontvangt van € 10.000,-


Inspirators tijdens het Wereldverbeteraarsdiner

Tijdens het Wereldverbeteraarsdiner ontmoet je andere Wereldverbeteraars. Hier lees je wie ons o.a. komen inspireren op 19 april en hoe zij de wereld mooier maken!

Alfred Slomp, is auteur van de boeken SuperWaar en Het Groene Normaal. Hij is de oprichter van de workshop ‘God in de supermarkt’ en spreekt op tal van evenementen en congressen over duurzaam leven.
“Ik ziet ernaar uit om tijdens het Wereldverbeteraarsdiner jongeren bewust te maken van de kracht die ze als consument hebben, én om ze te inspireren (nog) duurzamer te gaan leven.”


Roos Vollebregt (23) komt spreken tijdens het Wereldverbeteraarsdiner en zet zich in voor het project Plant a Friend.

Plant a Friend is een initiatief om gevoelens van eenzaamheid onder jongeren van, 16 tot 28 jaar oud, te verminderen. Dit doet Plant a Friend door jongeren met elkaar in contact te brengen door middel van een plantje, onder begeleiding van een vrijwillige host.

Roos draagt graag haar steentje bij om andere jongeren met elkaar te verbinden. Ze wil graag van Plant a Friend een Stichting maken en het project landelijk uitrollen. Voor haar inzet voor Plant a Friend heeft zij onlangs de Young Impact Awards gewonnen, is ze finalist bij de Young Ladies Business Academie en is ze genomineerd voor de lokale prijs ‘uitblinker’.


Foto: Jo-ann Groenewegevn van Dr.Green Aloe Vera

BlackRockStar, Rivelino Rigters, is talentcoach, rapper van zijn eigen liederen en schrijver van o.a. ‘De keuzes die je maakt’ en ‘Bloedband’.

In 2006 richtte hij de LOUD Foundation op, een Stichting waarmee hij jongeren (in detentie) helpt hun talenten te ontdekken om zo hun zelfvertrouwen te helpen vergroten door middel van workshops en talentontwikkeling. Rivelino toert ook langs theaters en scholen met “The stories of a Blackrockstar”, wat gebaseerd is op zijn levensverhaal.

Timzingt is cabaretier en columnist en als ambassadeur betrokken bij het werk van Tearfund. Deze organisatie komt wereldwijd op voor mensen in armoede en strijdt voor recht.

In zijn cabaretprogramma’s, liedjes, columns en boeken blijkt Timzingt een bevlogen prutser die zijn menselijk tekort om recht te doen vrolijk etaleert en je een spiegel voorhoudt: een feest van herkenning.

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Protestantse Kerk