Doorgaan naar hoofdinhoud

Wat is de jongerenprijs?

Kerk en Wereld gelooft dat jongeren de energie en het talent hebben om de wereld beter te maken. Ben jij een jongere of maak je deel uit van een organisatie die werkt voor, door of met jongeren in de leeftijdsgroep van 12-35 jaar?

We dagen je uit om jouw plan in te dienen. Download het deelnemersplan, schrijf jouw plan uit en mail jouw inzending vóór 1 februari 2023. Stem op 3 projecten en je krijgt toegang tot het Wereldverbeteraarsdiner op 19 april. Dit is het moment om de andere wereldverbeteraars te ontmoeten, er is inspiratie, muziek en heerlijk eten. Je krijgt feedback op je plan en hoort of jij een van de tien mensen bent die € 1.000,- heeft gewonnen of de hoofdprijs van € 10.000,-.

Ik wil meedoen met de Jongerenprijs!

Doel

Kerk en Wereld wil jongeren met de Jongerenprijs stimuleren om de wereld mooier te maken voor andere jongeren op het grensvlak van geloof en samenleving.

Wat kan ik winnen?

 1. Mail jouw deelnemersplan vóór 1 februari 2023 naar jongerenprijs@protestantsekerk.nl
  Jouw project wordt zichtbaar op de site.
 2. Na de sluitingsdatum ontvang je een uitnodiging en stem je op drie projecten die in jouw ogen een prijs verdienen.
 3. Tijdens het Wereldverbeteraarsdiner op 19 april ontvangen alle projecten feedback. Dan wordt ook bekend op welke tien projecten er het meest is gestemd door jongeren, zij krijgen € 1.000,- voor het project. De jury zal bepalen wie de hoofdprijs ontvangt van € 10.000,-.

Wereldverbeteraarsdiner     

Woensdag 19 april ontmoeten alle wereldverbeteraars elkaar tijdens het Wereldverbeteraarsdiner. Dit diner is het moment om elkaar te ontmoeten, idealen te delen en je te laten inspireren. Tijdens een heerlijk diner ontvangt iedere wereldverbeteraar feedback op het ingediende plan. Zo kun je verder met jouw idee.

Tijdens het diner hoor je ook hoe jouw project is gewaardeerd door de andere wereldverbeteraars en de juryleden. De tien projecten die van de wereldverbeteraars de meeste stemmen hebben ontvangen, krijgen per project € 1.000,-. De hoofdprijs van € 10.000,- gaat naar het project dat door de jury is gekozen als meest innovatieve project.

Programma

19 april 2023 is het Wereldverbeteraarsdiner en jij kan erbij zijn! 

 • Een verrukkelijk diner op mooie locatie
 • Er zijn motiverende TED-talks
 • Er zijn inspirerende performances
 • Er is gelegenheid om andere wereldverbeteraars te ontmoeten
 • Ieder project ontvangt feedback
 • Voor ieder project is er een goodiebag
 • Er zijn 10 prijzen van á € 1.000,- voor de projecten met de meeste stemmen
 • De jonge jury zal bepalen wie de hoofdprijs ontvangt van € 10.000,-.

Wil je ook dineren met andere wereldverbeteraars en kans maken op een prijs?
Wacht dan niet langer en vul het deelnemersplan in!

Ik wil meedoen met de Jongerenprijs!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Protestantse Kerk