Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Nu beschikbaar: online veertigdagentijdkalender voor kerkwebsites

Wilt u op uw website eenvoudig aandacht besteden aan de veertigdagentijd? Petrus biedt dit jaar een online versie van de veertigdagentijdkalender aan, die gemeenten middels een widget op hun eigen website kunnen plaatsen.

De Petrus-veertigdagentijdkalender wordt dit jaar niet alleen op papier, maar ook online aangeboden. Elke dag is op petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd een nieuw vakje te openen, met dagelijkse overdenkingen, gebeden en leuke extra’s. Gemeenten die de kalender op hun eigen website willen plaatsen, kunnen dat net als bij de adventskalender doen middels een widget. Ga voor de instructie voor de webmaster naar protestantsekerk.nl/widget (let op: de widget is zichtbaar vanaf dinsdag 16 februari).

Thema: Ik ben er voor jou

Het thema van de kalender is dit jaar 'Ik ben er voor jou’, en behandelt wekelijks één van de zeven werken van barmhartigheid. Jezus heeft ons laten zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag.

In de kalender vindt u elke dag een bijbeltekst en een korte overdenking. De online kalender biedt bovendien verschillende extra’s, zoals interviews met de predikanten die een bijdrage leverden aan de kalender, tips voor de vastentijd en passende gebeden.

Bekijk de instructie