Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Nu beschikbaar: online veertigdagentijdkalender voor kerkwebsites en -apps

Wil je op je website eenvoudig aandacht besteden aan de Veertigdagentijd? Petrus biedt dit jaar opnieuw een online versie van de veertigdagentijdkalender aan, die gemeenten middels een widget op hun eigen website kunnen plaatsen. Daarnaast is een RSS-feed beschikbaar.

Op je website

In de Petrus-veertigdagentijdkalender is bij elke dag een overdenking beschikbaar, aangevuld met (gespreks)vragen, gebeden en liederen. De kalender is - naast op papier - ook online te volgen, via petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd. Gemeenten die de kalender op hun eigen website willen plaatsen, kunnen dat eenvoudig doen middels een widget. Ga voor de instructie voor de webmaster naar protestantsekerk.nl/widget.

In je app

De veertigdagentijdkalender is dit jaar voor het eerst ook beschikbaar voor kerk-apps, in de vorm van een RSS-feed. Kijk voor de instructie voor het koppelen van de RSS-feed in je eigen beheerdersomgeving. Voor Donkey Mobile-gebruikers komt de kalender binnenkort beschikbaar in de Donkey Inspire-omgeving.

Over de kalender

Dit jaar staan in de veertigdagentijdkalender verschillende bijbelgedeelten rond het jaarthema ‘Aan tafel!’ centraal. Zo staan we stil bij Jezus’ laatste avondmaal en zijn opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde voor ons, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben. 

Naast de dagelijkse bijbelteksten en overdenkingen bevat de online kalender bij elke dag een prikkelende video. Een mooie manier om bewust toe te leven naar Pasen!

>> Bekijk de instructie

De veertigdagentijdkalender uitdelen aan je gemeenteleden? Bestel nu:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)