Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Nu beschikbaar: online veertigdagentijdkalender voor kerkwebsites

Wil je op je website eenvoudig aandacht besteden aan de Veertigdagentijd? Petrus biedt dit jaar opnieuw een online versie van de veertigdagentijdkalender aan, die gemeenten middels een widget op hun eigen website kunnen plaatsen.

Op je eigen website

In de Petrus-veertigdagentijdkalender is bij elke dag een overdenking beschikbaar, aangevuld met (gespreks)vragen, gebeden en liederen. De kalender is - naast op papier - ook online te volgen, via petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd. Gemeenten die de kalender op hun eigen website willen plaatsen, kunnen dat eenvoudig doen middels een widget. Ga voor de instructie voor de webmaster naar protestantsekerk.nl/widget.

Thema: ‘Alles komt goed?!’

Het thema van de veertigdagentijdkalender is dit jaar: ‘Alles komt goed?!’. Deze woorden kunnen gemakkelijk klinken – en voor veel mensen zijn ze misschien moeilijk te geloven. Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn. God belooft een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Hij vraagt ons om daar nu al iets van te laten zien, zoals Jezus het heeft voorgedaan. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het vertrouwen dat alles goedkomt.

Naast de dagelijkse overdenkingen bevat de online kalender verschillende extra’s, zoals interviews met de predikanten die een bijdrage leverden aan de kalender, liederen bij de veertigdagentijd en verschillende vastentips. Een mooie manier om bewust toe te leven naar Pasen!

>> Bekijk de instructie

De veertigdagentijdkalender uitdelen aan je gemeenteleden? Bestel nu:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)