Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Vluchtelingen klem in Griekenland

Bijna de helft van de vluchtelingen op Lesbos zijn kinderen. Eén van de vijf kinderen komt zonder zelfs zonder ouders of begeleiders aan! Niet voor te stellen. Schrijnende televisiebeelden laten ons erbarmelijke omstandigheden zien. Uw steun voor dit werk is zeer welkom.

Sinds eind februari 2020 laat de Turkse regering vluchtelingen door richting de Griekse grens. Dat leidt daar tot spanningen. Ook op de Griekse eilanden is de situatie gespannen. Zoals op Lesbos waar meer dan 20.000 vluchtelingen verblijven in kamp Moria, terwijl dat gebouwd is om 3.000 mensen op te vangen. Huisvesting, hygiënische en medische voorzieningen zijn volstrekt onvoldoende. Zeker nu ook in Griekenland het coronavirus steeds meer mensen treft, verslechtert de situatie voor vluchtelingen meer en meer.

De lokale partners van Kerk in Actie geven concreet hulp aan vluchtelingen, zoals onderdak, maaltijden en educatie voor alleenreizende vluchtelingkinderen. Op Lesbos krijgen net aangekomen vluchtelingen eerste hulp, informatie en voedsel en de kinderen krijgen - zodra de scholen weer open kunnen - basislessen Grieks, Engels, wiskunde en aardrijkskunde en creatieve workshops.

Met uw gift maakt u het mogelijk dat Kerk in Actie via haar partnerorganisaties de vluchtelingen kan helpen met voedsel, medicijnen en onderwijs. Daarom doen we een dringend beroep op u om het werk van onze partnerorganisaties in Griekenland te steunen met uw voorbede en bijdrage. Doet u mee? Heel hartelijk dank! Meer informatie op kerkinactie.nl/vluchtelingenlesbos.

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vluchtelingen Lesbos' of DONEER ONLINE.

 

Foto: Shutterstock

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)