Doorgaan naar hoofdinhoud

Hemelvaart & Pinksteren

Hoop. Het is een woord van maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. Daarom maken wij van het pinksterfeest een feest van hoop. Doe mee!

The Passion: Hemelvaart

The Passion krijgt een vervolg op donderdag 26 mei: The Passion Hemelvaart. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal over vertrouwen. Bovendien een verhaal dat naadloos aansluit bij het thema ‘Alles komt goed?!’. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 26 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Ideeën in de ideeënbank bij Hemelvaart en Pinksteren

Pinksteren - Feest van Hoop

Liturgische suggesties
Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst.

Ook is er een symbolische bloemschikking gemaakt in het teken van 'Feest van de Hoop'. Download hier een handige werkbeschrijving:


Kindernevendienst 'Feest van hoop'
Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant-en-klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Download de suggesties voor de kindernevendienst 

Kliederkerk 'Feest van hoop'
Vuur, wind, vreemde talen: pinksteren biedt genoeg om een enerverende kliederkerk te organiseren. Ontdek met elkaar wie de Heilige Geest is en wat ze doet. Bekijk eerst de teamvoorbereiding en kies vervolgens ontdek-activiteiten, ideeën voor de viering en ideeën voor de maaltijd op kliederkerk.nl/pinksteren

Collecte Kerk in Actie in de pinksterdienst op 5 juni 
Met Pinksteren kun je in de kerk collecteren voor het werk in Zuid-Afrika: veel inwoners in de provincie KwaZulu-Natal leven al generaties lang in armoede. Ze geloven niet dat het ooit beter zal worden. Met een ambitieus bijbel- en landbouwprogramma lukt het een Zuid-Afrikaanse organisatie om dit te doorbreken: ze brengen families samen in actie en geven jong en oud hoop. Maak gebruik van (collecte)materialen voor de Pinksterdienst

Fondsenwervende acties voor de hele gemeente
Nog meer geld ophalen voor het project in Zuid-Afrika? Organiseer één van de volgende acties:

Rainbow

Doet jouw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.

En luister en zing het Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in je gemeente.

 

Protestantse Kerk