Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Boodschap van medeleven aan de Joodse Gemeenschap in Nederland

Het moderamen van de generale synode heeft gisteravond een boodschap van medeleven gestuurd aan zijn Joodse relaties en de Joodse Gemeenschap in Nederland. Scriba René de Reuver: "Wij betuigen u onze diepe sympathie en medeleven. Dit zijn dagen van diepe rouw, waar woorden tekortschieten."

Lees de boodschap aan de Joodse relaties en de Joodse Gemeenschap in Nederland:

Met grote verbijstering en afschuw hebben wij de verschrikkelijke beelden van de afgelopen dagen gezien. Golven van terreur spoelen over Israël heen, die zeer diepe wonden slaan bij zowel de Joodse bevolking in Israël als in de Joodse gemeenschap in Nederland.

We beseffen dat velen van u familie en vrienden in Israël hebben en dat u zich op dit moment grote zorgen maakt over hun lot en toekomst. Wij delen in uw verslagenheid en pijn.

Wij betuigen u onze diepe sympathie en medeleven. Dit zijn dagen van diepe rouw, waar woorden tekortschieten.

Geen enkele situatie rechtvaardigt deze daden van terreur. In gebed zijn wij met u verbonden. 

In deze donkere dagen, in en na juist een periode van grote feesten in het jodendom, wensen wij u kracht, moed en vertrouwen toe.

Namens het moderamen van de generale synode,
scriba ds. René de Reuver

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)