Doorgaan naar hoofdinhoud

Bijbelstudie & Geloofsgesprek

"Neem in het geloofsgesprek de Bijbel als uitgangspunt. Andere bijbellezers helpen jou om in de Bijbel te vinden waar je zelf nooit toe zou komen.”

In gesprek rond de Bijbel

Door het geloofsgesprek te voeren, ontdek je wat de diepte, breedte en hoogte zijn van het geheim van Christus. Dat kan alleen samen met ‘alle heiligen’, zoals de Bijbel zegt. Dat zijn je broers en zussen in de gemeente, mensen met wie je verbonden bent en van wie je kunt leren.

In de online ideeënbank staan tientallen suggesties voor het voeren van het geloofsgesprek en/of het doen van bijbelstudie. Veel van deze ideeën komen van plaatselijke gemeenten.

Kerk en zinzoekers

In het magazine woord&weg (april 2021) wordt in het voorwoord van Jurjen de Groot verwezen naar de publieksversie van zijn thesis  'Zinvolle verbinding - Hoe kan de kerk een zinvolle sociale bedding creëren voor jongvolwassenen?'. Helaas is dit document nog niet beschikbaar. Mocht u deze thesis willen ontvangen, stuur dan een mail naar m.nouwens@protestantsekerk.nl. Zij stuurt u de publieksversie van de thesis toe zodra die gereed is.

Een selectie van ideeën:

Meer materialen in de ideeënbank

In de ideeënbank zijn nog veel meer ideeën te vinden. Denk aan creatieve werkvormen, missionaire initatieven, suggesties voor kinderen etc. 

Trainingen

Het is ook mogelijk om een training te volgen over catechese, geloofsopvoeding of contextueel bijbellezen. Klik hier voor het complete aanbod van de curssussen op het gebied van bijbelstudie en geloofsgesprek.

Protestantse Kerk