Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Bijbelstudie & Geloofsgesprek

"Neem in het geloofsgesprek de Bijbel als uitgangspunt. Andere bijbellezers helpen jou om in de Bijbel te vinden waar je zelf nooit toe zou komen.”

In gesprek rond de Bijbel

Gelovigen moeten niet alleen 'de daad bij het woord voegen', maar vooral ook 'het woord bij de daad'. Het is de hoogste tijd om ons te bekwamen in het geloofsgesprek, aldus ds. René de Reuver, scriba generale synode.

 

Het geloofsgesprek te midden van verschillen

Hoe meer we leren over diepgaande thema’s met elkaar te spreken, des te relevanter wordt de kerk voor ons leven. Voor het voeren van dit geloofsgesprek neemt Maarten Wisse de Bijbel als uitgangspunt. Hij schreef - in opdracht van de generale synode - het boek 'De Bijbel in het midden'. Hierin voert hij een pleidooi voor het geloofsgesprek in de kerk. 


De Bijbel in het midden

Onderlinge verschillen kunnen het geloofsgesprek in de weg zitten. Omdat de kerk een gemeenschap is die bijeen wordt gehouden door de band met Jezus Christus, kan ze niet zonder geloofsgesprekken. Het boek 'De Bijbel in het midden' wil geloofsgesprekken stimuleren en ook uitdagen ze te voeren.  

In de ideeënbank staat een handreiking hoe dit geloofsgesprek - te midden van verschillen - te voeren.


Daarnaast zijn er in de ideeënbank ook andere ideeën te vinden die het geloofsgesprek stimuleren.

Maarten Wisse heeft ook een online college over dit onderwerp gegeven:

Protestantse Kerk