Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Geld inzamelen voor Giro555: hoe werkt het?

Kerk in Actie is een van de leden van de samenwerkende hulporganisaties. Onder de naam Giro555 komen zij gezamenlijk in actie na natuurrampen en in noodsituaties. Maakt een gemeente tijdens de actieperiode geld over naar Giro555 of Kerk in Actie dan gaat de opbrengst voor een deel naar projecten van Kerk in Actie. De actieperiode loopt van 10 tot 30 oktober 2024.

Tijdens de actieperiode 

Als gemeenten tijdens de Giro555-actieperiode collecteren en de opbrengst in deze periode afdragen aan Giro555, wordt de opbrengst via een vaststaande verdeelsleutel door de leden van Giro555 besteed. Kerk in Actie mag van de opbrengst tijdens deze periode 5,43 procent besteden aan eigen projecten in het Midden-Oosten.  

Ook als er in de Giro555-actieperiode aan Kerk in Actie wordt gedoneerd, wordt deze bijdrage verdeeld onder de leden van Giro555. Behalve als er bij de donatie duidelijk wordt aangegeven dat het geld bestemd is voor een ander doel dan Giro555. 

Na de actieperiode 

Kerk in Actie steunt al jaren projecten in het Midden-Oosten onder de noemer ‘Versterk de kerk. Als de gemeente na de actieperiode van Giro555 hiervoor geld inzamelt en/of afdraagt aan Kerk in Actie, gaat de opbrengst volledig naar de projecten van Kerk in Actie en wordt het besteed aan zending, werelddiaconaat en noodhulp via partners van Kerk in Actie. 

Waar besteedt Kerk in Actie de opbrengst van Giro555 aan? 

De opbrengst van de Giro555-actie wordt door Kerk in Actie besteed aan projecten in Israël, Libanon en Palestina. Kerk in Actie biedt bijvoorbeeld psychosociale hulp aan mensen in Israël. Via ACT Alliance, het wereldwijde netwerk van kerken, wordt er eten, drinken en onderdak geboden in Libanon, op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Deze hulp is voor iedereen, ongeacht afkomst.  

Betrokken bij Libanon voor langere tijd 

Gemeenten kunnen er ook voor kiezen om voor nog langere tijd bij Libanon betrokken te zijn. Libanon is één van de actielanden van Kerk in Actie. Dan kiest een gemeente Libanon als actieland voor de komende jaren. 

Kerk in Actie steunt iedereen 

Kerk in Actie gelooft in delen met ieder mens, ongeacht geloof, kleur en afkomst. Omdat ieder mens geschapen is door God. De organisaties waarmee Kerk in Actie samenwerkt, werken vanuit een christelijke visie. Zij zijn allemaal geïnspireerd door het verhaal van Jezus die als geen ander gelooft in delen. 

Beeld: Campagnebeeld Giro555

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)