Doorgaan naar hoofdinhoud

Fonds Kerk en Wereld

Ontvang subsidie voor projecten rond geloof en samenleving

Heb jij (of jouw organisatie) een mooi idee om mensen te verbinden? Kijk of jouw initiatief in aanmerking komt voor subsidie van Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk.

Geloof en samenleving

Doe mee aan de Jongerenprijs

Heb jij een prachtig project voor Jongeren in je hoofd? En wil je de wereld verbeteren? Doe dan mee aan de Jongerenprijs 2023, een initiatief van fonds Kerk en Wereld. Je maakt kans op € 10.000,-!

Ik wil meedoen met de Jongerenprijs!

Geef je project een impuls met onze financiële steun

Het verbinden van mensen in de Nederlandse samenleving, met welk geloof, kleur of achtergrond dan ook, is wat Kerk en Wereld belangrijk vindt. In deze tijd van polarisatie en verharding stimuleert Kerk en Wereld bijzondere initiatieven die groepen mensen met elkaar in contact brengen.

Loop jij of jouw organisatie al langer met een mooi idee rond om groepen die tegenover elkaar staan, met elkaar te verbinden en mensen dichterbij elkaar te brengen? Voldoet jouw project aan tenminste een van de drie speerpunten van Kerk en Wereld (zie hieronder)? Misschien kun je binnenkort wel starten met jou project met financiële steun van ons!

De drie speerpunten van Kerk en Wereld

  1. Verbinden
  2. Christelijk geloof actualiseren en praktiseren
  3. Ontmoeting tussen levensbeschouwingen

Lees de toelichting op de drie thema’s en de zeven criteria zorgvuldig.

Op de hoogte blijven

Kerk en Wereld stuurt periodiek een nieuwsbrief naar iedereen die geïnteresseerd is in het werk van het fonds en op de hoogte wil blijven van alle subsidiemogelijkheden. Meld je via onderstaande button.

Ontvang de nieuwsbrief van Kerk en Wereld

Subsidie aanvragen?

Vraag je een projectsubsidie aan tot maximaal €15.000? Lees in de subsidieregeling voor projecten aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen.

Download het aanvraagformulier

Protestantse Kerk