Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Veertigdagentijd & Pasen

Ga mee!

Bezinning en inspiratie voor de Veertigdagentijd en Pasen.

Op zoek naar persoonlijke inspiratie voor de Veertigdagentijd en Pasen?
Kijk op de site Petrus van de Protestantse Kerk!

Materialen voor kerken

Op woensdag 14 februari 2024 begint de Veertigdagentijd. Het thema is 'Ga mee!' en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Laat je meenemen in de wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde! 

Veertigdagentijdkalender

Veertigdagentijdkalender
'Ga mee!' is het thema van de veertigdagentijdkalender 2024. Het is een uitnodiging om samen op zoek en op pad te gaan in de bijzondere tijd op weg naar Pasen. De veertigdagentijdkalender helpt je om deze periode bewust te beleven. Bestel de kalender voor slechts 1 euro per stuk voor al je gemeenteleden!

Bestel de veertigdagentijdkalender

Kansen in Colombia

Vastenactie voor Colombia
Via de veertigdagentijdkalender kun je met je gemeente meedoen met de vastenactie van Kerk in Actie. Door iets te laten of juist te doen voor een ander spaar je mee voor het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie in Colombia

Kansen in Colombia

Collectematerialen
Bekijk alle projecten op het collecterooster, waarvoor in de Veertigdagentijd gecollecteerd kan worden. De Paascollecte is in 2024 bestemd voor het project ‘Kansarme jongeren opleiden voor horeca’. Dit project staat centraal in de veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie.  

Bloemschikken Pasen

Liturgisch bloemschikken
De bloemschiksuggestie in de brochure 'Symbolisch bloemschikken Veertigdagentijd & Pasen 2024' is geïnspireerd op 'Ga mee!', het jaarthema van de Protestantse Kerk. Download de brochure gratis:

Download de brochure

Paasgroetenactie
Schrijf een bemoedigende groet aan gedetineerden in binnen- en buitenland door mee te doen met de Paasgroetenactie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie. 

Meer informatie over de paasgroetenactie

Paaschallenge

PaasChallenge
Met de PaasChallenge leef je in de veertigdagentijd toe naar Pasen in de vorm van spellen. Je speelt de PaasChallenge als groep in je eigen gemeente, net als duizenden andere kinderen en tieners in heel Nederland.

Meer informatie & aanmelden

Kindermateriaal
In de seizoenspakketten voor kinder- en jeugdwerk zijn ook suggesties voor de Veertigdagentijd en Pasen te vinden. Bekijk de seizoenspakketten van maart en april voor jonge kinderen (
maartapril), oudere kinderen (maartapril), tieners (maartapril) en jongeren (maartapril).

Kliederkerk ‘Palmpasen en Pasen
Een
programma voor een kliederkerkviering over de intocht van Jezus in Jeruzalem en het paasverhaal.

De informatie op deze pagina wordt steeds geactualiseerd.

Protestantse Kerk