Doorgaan naar hoofdinhoud

Veertigdagentijd & Pasen

Alles komt goed?!

Veertigdagentijdkalender | Passion 40daagse | Paaschallenge | Paasgroetenactie voor gevangenen

Alles komt goed?!

‘Alles komt goed!’. Dat kan gemakkelijk klinken, en voor veel mensen op deze wereld is het misschien moeilijk te geloven. Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn, want God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Hij vraagt ons om daar nu al iets van te laten zien: door de zieken te verzorgen, de armen eten te geven en de vluchtelingen onderdak te bieden. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles goedkomt. 


Vasten

Met de vastenkaart van Kerk in Actie kun je met de hele gemeente vasten. De kaart biedt elke week een nieuwe vastentip en via de tips spaar je mee voor het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie in Libanon. Doe mee en download de vastenkaart via onderstaande button.

 

PaasChallenge

In de PaasChallenge ‘Alles komt goed?!’ ontdekken tieners en jongeren meer over de betekenis van Pasen. Het spel bevat spelelementen van 'Wie is de Mol?' en Weerwolven van Wakkerdam' en is goed voor een avond spelplezier mét een inhoudelijke boodschap. De deelnemers leren wat Jezus’ dood en opstanding voor hen betekent en denken na over het einde van het kwaad en duisternis. 

Materialen voor kinder- en jeugdwerk

De Veertigdagentijd en Pasen is een mooie periode om iets bijzonders te doen met de kinderen en jongeren in je gemeente. Op de pagina Veertigdagentijd en Pasen Kinder- en Jeugdwerk vind je een overzicht met materialen, projecten, kindernevendienstmethoden en andere ideeën. 

Doeboek Kliederkerk Thuis

Ga meer op reis door het paasverhaal. Met het doeboek ‘Kliederkerk Pasen. Ik ben er voor jou.’ ontdekken jong en oud samen wat Pasen betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen voor Pasen.

 

Collecterooster

‘Alles komt goed.’ We zeggen deze woorden soms wel érg makkelijk tegen elkaar. Want we weten dat de realiteit weerbarstiger is. Het is niet altijd makkelijk om te geloven in een hoopvolle toekomst. Zeker niet in een geteisterd land als Libanon, het land dat centraal staat in de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn, want God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles goedkomt. 

In de 40dagentijdcampagne staat iedere week een ander project op het collecteroosterHet paasproject, Kansen voor jongeren in een achterstandswijk in Libanon, is het hoofdproject van de campagne en daarmee ook het spaardoel van de vastenactie die aan de campagne is gekoppeld. 

Lees alles over de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie

Veertigdagentijdkalender 2022

‘Alles komt goed?!’ is het thema van de veertigdagentijdkalender 2022 van de Protestantse Kerk. Voor iedere dag is er een bijbeltekst met korte overdenking, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen. De papieren kalender bestellen is helaas niet meer mogelijk, wel kun je de dagelijkse overdenking iedere dag in je mailbox ontvangen. Meld je aan via onderstaande button.

Ontvang de veertigdagentijdkalender iedere ochtend in je mailbox 

Bloemschikken Veertigdagentijd en Pasen

In de brochure ‘Liturgisch bloemschikken Veertigdagentijd 2022’ staan schikkingen voor alle zondagen in de Veertigdagentijd, voor de vieringen in de Stille Week en voor Pasen. De schikking sluit aan bij de lezingen uit het oecumenisch leesrooster en bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’.

Vraag de brochure gratis aan

Paasgroetenactie voor gevangenen

Stuur met uw gemeente paasgroeten aan gedetineerden in binnen- en buitenland. Kijk voor alle informatie en het bestellen van de kaarten op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie

Meer informatie en kaarten bestellen 

Protestantse Kerk