Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Veertigdagentijd & Pasen

Uit liefde voor jou

Bezinning en inspiratie voor de Veertigdagentijd en Pasen.

Op woensdag 22 februari 2023 begon de Veertigdagentijd. Het thema 'Uit liefde voor jou' is niet zomaar gekozen: het zijn woorden die laten zien dat je van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Een plek die ons daaraan herinnert is de Tafel van de Heer, waar we worden opgeroepen om te delen van wat we ontvangen. Bij Christus aan tafel is overvloed.

Op zoek naar bezinning en inspiratie voor de veertigdagentijd

Klik hier! 

Materialen voor gemeenten

In onderstaand overzicht staat alles wat de Protestantse Kerk gemeenten biedt op weg naar Pasen op een rij. De informatie wordt steeds aangevuld.

Voor de kerkdienst

Om samen met gemeenteleden te doen

  • Boekje 'Aan tafel' - zeven ontmoetingen met Jezus
    Aan tafel met Jezus’ onder redactie van René de Reuver met bijdragen van Arnold Huijgen, Niels de Jong, Trinette Verhoeven, Engele Wijnsma, Carmen Melissant, Dirk-Jan Bierenbroodspot en Riegonda van Welie is een bezinningsboek over bijzondere ontmoetingen met Jezus. 
  • Paasgroetenactie: schrijf een bemoedigende groet aan gedetineerden in binnen- en buitenland door mee te doen met de Paasgroetenactie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie. Kaarten kunnen besteld worden via protestantsekerk.nl/paasgroetenactie.
  • PaasChallenge: doe met de jongeren van je kerk mee met de PaasChallenge. Deze heeft als thema ‘Aan tafel’. 
  • Vastenactie: via de veertigdagentijdkalender kun je met je gemeente meedoen met de vastenactie van Kerk in Actie. Door iets te laten of juist te doen voor een ander spaar je mee voor het 40dagentijdproject van Kerk in Actie in MoldaviëBestel de kalender.
  • Organiseer activiteiten rond The Passion: Grijp de Veertigdagentijd aan als een kans om Jezus’ liefde te delen met mensen van buiten de kerk. Dat kan door als gemeente mee te doen met The Passion 40daagse of het organiseren van een kijkavond.

 

Om uit te delen

  • Veertigdagentijdkalender: bestel de veertigdagentijdkalender ‘Uit liefde voor jou, ontvangen en delen’ voor 1 euro per stuk voor al je gemeenteleden. 
  • Petrus Kids-doeboek: bestel het Petrus Kids-doeboek met het thema ‘delen’. Dit boekje sluit aan bij de veertigdagentijdkalender en bij ‘Aan tafel’, het jaarthema van de Protestantse Kerk. De verwerking in het boekje is het kliederkerkprogramma over de weduwe van Sarefat

Om naar toe te leven

De informatie op deze pagina wordt steeds geactualiseerd.

Protestantse Kerk