Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Cursussen, trainingen & opleidingen

Educatie en toerusting Protestantse Kerk

Aanbod cursussen, trainingen en opleidingen

Voor ambtsdragers en vrijwilligers

Voor gemeenten en andere kerkplekken

Voor predikanten en kerkelijk werkers

 

De PThU heeft een uitgebreid nascholingsaanbod voor predikanten.

Toelichting indeling cursussen en trainingen

  • Cursussen voor ambtsdragers en vrijwilligers. Deze cursussen worden online gegeven. Zijn individueel te volgen. De focus ligt op de taak van de ambtsdrager of vrijwilliger. In de trainingen ontstaan ontmoetingen tussen mensen met hetzelfde ambt of taak uit andere gemeenten.
  • Trainingen voor gemeenten en kerkplekken. Deze trainingen vinden plaats in de gemeente of kerkplek. De focus ligt op een bepaald thema binnen de gemeente. Met elkaar ga je rond dit thema aan de slag.
  • Opleidingen voor predikanten en kerkelijk werkers. Dit is onderdeel van de nascholing van predikanten en kerkelijk werkers.

Over educatie en toerusting binnen de Protestantse Kerk

Binnen de Protestantse Kerk in Nederland zijn tienduizenden mensen actief in het werk van de Protestantse Kerk, zowel vrijwillig (ambtsdragers en taakdragers) als betaald (predikanten, kerkelijk werkers, kosters, kerkmusici etc.). Dat werk vindt plaats op veel terreinen, van pastoraat tot missionaire presentie, van diaconaat tot jeugdwerk, van bestuur tot beheer. De dienstenorganisatie is er om deze vrijwilligers en professionals te ondersteunen in hun werk en te helpen groeien in hun taak.

Protestantse Kerk